Μουσείο - Βιβλιοθήκη

Μουσείο - Βιβλιοθήκη

Το Μουσείο - Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη - Teriade, άνοιξε τις αίθουσες του στο κοινό τον Αύγουστο του1979. Είναι μοναδικό στο είδος του και μπορούμε να το αποκαλέσουμε «ανοιχτό βιβλίο», αφού επιφυλάσσει στον επισκέπτη περιπλανήσεις κι πνευματικά ταξίδια. Στεγάζει, διαφυλάσσει και παρουσιάζει το σύνολο του εκδοτικού έργου του εμπνευσμένου, μοναδικού αυτού ανθρώπου και καλλιτέχνη. Στις αίθουσες του μουσείου εκτίθενται έργα γνωστών καλλιτεχνών. Αντίτυπα των «Μεγάλων Βιβλίων» και VERVE με λιθογραφίες των Σαγκάλ, Ματίς, Πικάσο, Λεζέ κ.α. καθώς και αντίγραφα μεσαιωνικών χειρογράφων.

Εκτός από τη μόνιμη έκθεση του συνόλου του Εκδοτικού Έργου του Στρατή Ελευθεριάδη -TERIADE, το Μουσείο πραγματοποιεί αναδρομικές εκθέσεις Εικαστικών Τεχνών, εκδόσεις και άλλες συναφείς προς το χαρακτήρα του πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Εκθέματα

Μερικά απο τα εκθέματα που φιλοξενεί το μουσείο - βιβλιοθήκη

Verve

Η εκδοτική δραστηριότητα του Teriade περιλαμβάνει 26 τεύχη του VERVE από τον Δεκέμβριο του 1937 ως τον Ιούλιο του 1960, που έχουν τη σφραγίδα μεγάλων δημιουργών της εποχής του.

Δείτε Περισσότερα

Μεγάλα βιβλία

Παράλληλα με τα Verve ο Teriade εκδίδει 26 εικονογραφημένα βιβλία, τα αποκαλούμενα «Grand’s Livres» ή «Μεγάλα Βιβλία»

Δείτε Περισσότερα

Έλληνες καλλιτέχνες

O Teriade δημιούργησε μια σημαντική συλλογή από έργα γνωστών καλλιτεχνών. Στο μουσείο που δώρισε στο γενέθλιο τόπο του στη Λέσβο, φιλοξενείται ένα μέρος από την αξιόλογη αυτή συλλογή

Δείτε Περισσότερα