Εγκαινιάστηκε στις 23 Οκτωβρίου 2023 στη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών η έκθεση «Ζωγραφίζοντας τη λέξη»

«Ζωγραφίζοντας τη λέξη»

Τα εγκαίνια της έκθεσης «Ζωγραφίζοντας τη Λέξη», η οποία περιλαμβάνει ανεκτίμητους θησαυρούς χαρακτικής, πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 20 Οκτωβρίου στη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών, παρουσία πολλών φίλων των εικαστικών.

Η έκθεση θα φιλοξενείται έως την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 και διοργανώνεται από τη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών σε συνεργασία με το Μουσείο-Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη-Tériade.

Στην τελετή των εγκαινίων εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής μίλησε ο αντιδήμαρχος Νίκος Ασπράγκαθος ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον πολιτισμό και ιδιαίτερα στο χώρο των εικαστικών από τον Δήμο της Πάτρας και τον Πολιτιστικό Οργανισμό.

Εκ μέρους του Μουσείου – Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη-Tériade, μίλησε ο Διευθυντής του Κωνσταντίνος Μανιατόπουλος, η πρόεδρος Δ.Σ. του Μουσείου Λίλα ντε Τσάβες-Χρονοπούλου και η επιμελήτρια της έκθεσης Ίρις Κρητικού. Την πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη εκπροσώπησε και μίλησε το μέλος του Δ.Σ. Ρένα Σκαρλάτου.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν η πρόεδρος της Κοινωφελούς «Καρναβάλι Πάτρας» Ήρα Κουρή, ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας Πέτρος Βάης, τα μέλη της γνωμοδοτικής επιτροπής ( Έλλη Μπαρμπαγιάννη, Ζεραλντίν Ζωρζέ, Άννα Καρατζά), η επίτιμη πρόξενος της Γαλλίας,

Χριστίνα Δευτεραίου, ο πρόεδρος της Εταιρίας Αχαϊκών Σπουδών και του ιδρύματος Τοπάλη Βαγγέλης Πολίτης και η υπεύθυνη της γκαλερί cube Λιάνα Ζωζά.

Η Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί διοργανώνει οργανωμένες ξεναγήσεις συλλόγων και σχολείων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2610-624-088(καθημερινές 10.00 έως 14.00).

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: Τρίτη έως Σάββατο 10.00 π.μ. – 3.00 μ.μ.

Τρίτη – Παρασκευή 6.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ. / Κυριακή και Δευτέρα κλειστά

Comments are closed.