Έκθεση των χαρακτικών της συλλογής του Μουσείου-Βιβλιοθήκης Στρατή Ελευθεριάδη-Tériade» στο Λαογραφικό Μουσείο της Αίγινας.

«Η Ηχώ του Μύθου: θησαυροί Χαρακτικής από το Μουσείο-Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη-Tériade»

Από τα εγκαίνια της έκθεσης
Ο Διευθυντής του Μουσείου συζητά με τους καλεσμένους κατά την διάρκεια της έκθεσης

Το μέλος του ΔΣ του Μουσείου  κα Λίλα ντε Τσάβες-Χρονοπούλου, Πρόεδρος  της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φίλων Μουσείων και Πρόεδρος Η&Μ, Ηeritage & Museums, παρουσία του Διευθυντή και της επιμελήτριας κας Ίριδας Κρητικού, απευθύνει χαιρετισμό, προς τους προσκεκλημένους.
εκπαιδευτικό πρόγραμμα
 Η κα Λίλα ντε Τσάβες-Χρονοπούλου με την εκλεκτή καλεσμένη, κα Σοφία Χηνιάδου – Καμπάνη  Νομικό, Σύμβουλο Πολιτιστικής Πολιτικής και Διαχείρισης της Βουλής.

Στο πλαίσιο της εξωστρέφειάς του και της ανάπτυξης συνεργασιών, το Μουσείο Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη– Tériade, προχώρησε στην επιλογή αντιπροσωπευτικών έργων των καλλιτεχνών που απαρτίζουν την μόνιμη συλλογή του, και δεν εκτίθεται στις προθήκες του, δημιουργώντας ένα ευέλικτο σύνολο, που έχει την δυνατότητα να ταξιδέψει και να προβάλλει τους πολιτιστικούς θησαυρούς της Λέσβου σε σημαντικά μουσεία και πινακοθήκες.

Το Σάββατο 13 Αυγούστου, στο νησί της Αίγινας, το οποίο διαχρονικά έχει να παρουσιάσει ιδιαίτερη δραστηριότητα στα γράμματα και στις τέχνες, πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία τα εγκαίνια της ενότητας αυτής, στις αίθουσες του Λαογραφικού και Ιστορικού Μουσείου, με τον τίτλο «Η Ηχώ του Μύθου: θησαυροί Χαρακτικής από το Μουσείο-Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη-Tériade». Η έκθεση που αποφασίστηκε από το ΔΣ του Μουσείου Tériade, πραγματοποιείται σε συνεργασία του Διευθυντή του Κώστα Μανιατόπουλου και της επιμελήτριας Ίριδας Κρητικού. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου εκπροσώπησε απευθύνοντας χαιρετισμό, το μέλος του,  κα Λίλα ντε Τσάβες-Χρονοπούλου, Πρόεδρος  της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φίλων Μουσείων και Πρόεδρος Η&Μ, Ηeritage & Museums, ” Σε Εταιρική Συμφωνία με  EMF Συμβούλιο της Ευρώπης.”.

Η παρουσίαση της συλλογής του Μουσείου -Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη-Tériade εντάσσεται στο πλαίσιο του επίσημου προγραμματισμού των πολιτιστικών εκδηλώσεων του 13ου Aegina Fistiki Fest και της ΚΕΔΑ Αίγινας, με την θερμή υποστήριξη της Πρόεδρου του κας Μαριλένας Γιαννούλη, και του δημάρχου Αίγινας κ. Γιάννη Ζορμπά σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 Στα λαμπρά εγκαίνια της έκθεσης παραβρέθηκαν πολλοί φιλότεχνοι και εκπρόσωποι της κοινωνίας της Αίγινας όπως ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Νίκος Πτερούδης  ο Πρέσβης επί τιμή και Σύμβουλος του Δημάρχου Αθηναίων κος Τάσος Κριεκούκης ο Πρέσβης κύριος Μιχάλης Καμπάνης η κα Σοφία Χηνιάδου – Καμπάνη  Νομικός, Σύμβουλος Πολιτιστικής Πολιτικής και Διαχείρισης της Βουλής, ο  Συνθέτης και τραγουδιστής Διονύσης Σαββόπουλος, η εικαστικός κα Αγγελή Ηώ, ο κ. Αγης  Κρητικος με την κα Μαίρη Γαλάνη- Κρητικού,  η κα Μπέκη Ντόριζα  και άλλοι.

Την έκθεση συνοδεύει ειδικός κατάλογος των έργων και την πλαισιώνουν παράλληλες εκδηλώσεις, όπως η ξενάγηση που πραγματοποιήθηκε από τον Διευθυντή του Μουσείου Κωνσταντίνο Μανιατόπουλο και την επιμελήτρια Ίριδα Κρητικού, με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, την Κυριακή 14.8.22, καθώς και εκπαιδευτικό εργαστήριο για παιδιά την Πέμπτη 18.8.22. Η έκθεση θα  διαρκέσει έως τις 28 Αυγούστου.

Comments are closed.